Iskolakezdés biztonságosan: hogyan biztosíthatod gyermeked védelmét?

Biztonságos iskolakezdés2024. szeptember 5., csütörtök

Az iskolakezdés rendszerint izgatottabb időszak a gyerekek és a szülők számára is. Az élményekkel teli első napokban azonban célszerű gondolni a biztonságra is. Balesetek ugyanis bármikor bekövetkezhetnek, játék közben, az úttesten való átkelés során vagy akár az iskolai sport közben. Hogyan biztosíthatod gyermeked védelmét ebben időszakban?

Anyagi teher a családnak

A technika órán elvágott ujj, egy sportolás közbeni ficam, vagy akár egy rossz lépés az iskolai kiránduláson – ezek a balesetek bármikor bekövetkezhetnek. Minden szülő reméli, hogy az ő gyermeke soha nem kerül ilyen helyzetbe, de a gyerekek kíváncsiak és elevenek, ami növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét. Ráadásul, amikor a váratlan esemény bekövetkezik, nemcsak a sérülés okozhat problémát, hanem akár komolyabb anyagi terhet is róhat a családra a kezelési költség és a rehabilitáció. Ahhoz, hogy nyugodtan engedd útnak gyermekedet az iskolába, sokat jelenthet egy megfelelő biztosítás, ami fedezi az esetlegesen felmerülő kiadásokat.

Az iskolakezdés előtt érdemes felkészíteni a gyerekeket az esetleges veszélyekre, balesetekre

Nem elég, ha csak felhívod a figyelmüket az óvatosságra – a gyakorlati tanácsok legalább ilyen fontosak.

Közlekedésbiztonság: Tanítsd meg a gyermekednek, hogyan kell biztonságosan átkelni az úttesten. Gyakoroljátok együtt az iskolába vezető útvonalat. Fontos, hogy a gyermek ismerje a közlekedési szabályokat, és mindig figyeljen az autókra, a kerékpárosokra, és vegye figyelembe a közlekedési lámpák jelzéseit.

Biztonságos játék: Az iskolai udvaron való játék sok örömet okoz, de veszélyeket is rejthet. Beszéljétek meg, mire figyeljenek játék közben – például ne rohanjanak túl gyorsan, ne lökdössék egymást.

Balesetbiztosítás: Még a legnagyobb óvatosság mellett is előfordulhatnak balesetek, épp ezért érdemes balesetbiztosítást kötni. Bár Magyarországon 18 éves korig a gyerekek alanyi jogon részesülnek államilag finanszírozott balesetbiztosításban, ez a fedezet gyakran csak alapellátást nyújt. Éppen ezért érdemes a szülőknek kiegészítő balesetbiztosítást kötni, amely szélesebb körű védelmet biztosít, és anyagi támogatást nyújt a komolyabb sérülések esetén is.

Ne hagyd, hogy egy váratlan baleset megnehezítse az iskolakezdést! Használd online balesetbiztosítás-kalkulátorunkat, és válaszd a számotokra legmegfelelőbb fedezetet!

https://www.eurorisk.hu/calculation/baleset-biztositas

Biztonságos iskolakezdést és jó tanulást kíván

az Eurorisk csapata



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.09.02
PoweredBy: SK Trend Kft