Anyagi védőháló: műtéti térítést nyújtó biztosítás

2024. augusztus 22., csütörtök

Balesetek bárkivel előfordulhatnak. Ha nem is tudjuk mindegyiket kivédeni, a megfelelő biztosítással mindenképpen segíthetünk a helyzeten. A balesetbiztosítás műtéti térítést nyújtó fedezete anyagi mentőövként szolgálhat a legnehezebb helyzetekben is.

Egy váratlan baleset és a ­szükséges műtét számos megoldandó probléma elé állítja a családot, és súlyos anyagi terhet róhat rá:

  • a kezelés és a lábadozás ideje alatt a táppénz vagy a betegszabadság a fizetésnek csak egy bizonyos hányadát teszi ki, ami jelentős jövedelemkiesést eredményez

  • előfordulhatnak olyan kezelések, melyeket a társadalombiztosítás nem finanszíroz

  • felmerülhetnek utazási költségek, a családtagok elszállásolásának költségei (ha másik városban folyik a kezelés), gyógyászati, egészségügyi eszközök megvásárlása, gyógytorna, esetleg szükség lehet még otthoni ápolóra is.

Mint minden biztosítási eseményre, a baleseti eredetű műtétre is csak akkor fizet a biztosító, ha a kártérítési igényünket a szerződésben megjelölt időtartamon belül jelezzük. A baleset jellegétől függően csatolni kell minden olyan iratot, ami a biztosítási eseménnyel kapcsolatban keletkezett (pl. az orvosi ellátásról szóló dokumentumokat vagy közlekedési baleset esetén a rendőrségi jegyzőkönyvet, vezetői engedélyt, kórelőzményi adatokat stb.).

Mi számít balesetnek egy biztosítónál?

A hivatalos definíció szerint baleset az a hirtelen fellépő, egyszeri, külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amely a biztosítottat akaratától függetlenül a kockázatviselés tartama alatt éri, és amellyel összefüggésben a biztosított egészségkárosodást szenved, illetve amely a biztosított halálát okozza.

Mikor nem térít a biztosító?

  • Ha a biztosított az esemény idején bizonyíthatóan alkoholos állapotban volt, kábítószer, kábító hatású anyag vagy gyógyszer hatása alatt állt, és ez a tény a biztosítási esemény bekövetkeztében közrejátszott.

  • Ha a biztosított érvényes vezetői engedély vagy érvényes forgalmi engedély nélkül vezetett gépjárművet, egyúttal egyéb közlekedési szabályt is megszegett, és a biztosítási esemény ezzel okozati összefüggésben következett be.

Milyen összegre számíthatunk?

A biztosítótársaságok a műtéteket súlyosságuk szerint általában kategóriákba sorolják. A kifizetés összege a szerződő által választott biztosítási csomagtól is függ.

Plasztikai műtétre is fizet a biztosító?

A biztosítótársaságok kizárólag a baleseti eredetű helyreállító plasztikai műtét esetén fizetnek.

Biztosítással nem lehet megelőzni a baleseteket, de a balesetbiztosítás, ezen belül a műtéti térítést nyújtó szolgáltatás szükség esetén megfelelő anyagi védőhálót nyújt.

Hasonlítsd össze az egyes biztosítók szolgáltatásait kényelmesen, online balesetbiztosítás online kalkulátorunk segítségével:

https://www.eurorisk.hu/calculation/baleset-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.09.02
PoweredBy: SK Trend Kft